
Bugün size ortaya karışık bir tatlı tepsisi sunacağız.
İlk olarak Beyaz Fırın’dan alınmış macaronlarla başlayalım. Beyaz Fırın macaron konusunda çok iddialı. Başındaki Natalie Hanım’ın bir röportajında şu an ürettikleri macaronu üretebilmek için defalarca deneme yaptıklarını ve sonunda bu kıvama ulaştıklarından bahsediyordu. Yazık! Zaman kaybı olmuş. Çünkü macaronlar çok büyük bir hayal kırıklığı.
Resimlerdeki macaronlardan beyaz olanı vanilyalı, yeşil olanı ise antepfıstıklı. Yediğim en kötü macaronlardan ikincisi. Sebeplerine gelince yeterince taze değildi. Katılaşmış, taş gibi sertti. Normalde macaronun üst kısmını ısırdığınızda dişleriniz bir anda birbiriyle buluşmaz. Macaronun katmanlarından geçmeniz zaman alır. Önce üstteki çıtır çıtır ağızda dağılan kısımdan başlar, ortadaki kremamsı dolguya (ama kesinlikle krema değil) geçer sonra alttaki çıtır kısımla ısırığınıza son verirsiniz. Her bir katmanın tadını damağınızda hissedersiniz. Halbuki Beyaz Fırın’ın macaronları katur kutur, en ufak diş darbesiyle un ufak olan cinstendi. İçerisindeki dolgu ise sakız gibiydi. Kısacası verdiğiniz paraya kesinlikle değmiyor.
Resimde gördüğünüz



Not1: Macaron Günlüğü ilerleyen zamanlarda yapılacaktır. Bilginize.
Not2: Kahve Günlüğü ilerleyen zamanlarda yapılacaktır. Bilginize.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder